Nieuwe Kangoo Z.E.

ABD Renault - thumbnail - nieuwe kangoo z.e. - lader

De nieuwe Renault Kangoo Z.E.

De 100% elektrische Renault Kangoo biedt een actieradius tot wel 300 km (WLTP*) en moeiteloze prestaties dankzij de 90 kW elektromotor, terwijl het laadvermogen, laadvolume en trekgewicht gelijk zijn aan die van de Renault Kangoo met een verbrandingsmotor. 

De nieuwe Kangoo E-Tech electric is te koop vanaf de lente van 2022. Kunt u niet zo lang wachten en wil u nu direct rijden? Kies dan voor het huidige type Kangoo Z.E.

ABD Renault check
Bij ABD gegarandeerd de beste Twingo Z.E. deal van Nederland
ABD Renault check
Klanten beoordelen ons met een 9,4
ABD Renault check
ABD is 11x Renault Dealer of the Year

Actieradius

Om onder alle omstandigheden dezelfde actieradius te garanderen, is Renault Kangoo E-Tech electric standaard uitgerust met een warmtepomp. In combinatie met de 22 kW-lader wordt warmte uit de lucht rond het voertuig gehaald om het passagierscompartiment te verwarmen, zonder tussenkomst van een elektrische weerstand die energie verbruikt. Comfortabele en energiebesparende voorzieningen als verwarmbare voorstoelen, een verwarmbaar stuurwiel en een verwarmbare voorruit zijn optioneel verkrijgbaar.

TOT WEL 300 KILOMETER RANGE
170 KILOMETER IN 30 MINUTEN
Image
Nieuwe Kangoo Z.E. - snelladen

TOT WEL 300 KILOMETER RANGE

De nieuwe Renault Kangoo E-Tech electric biedt een actieradius tot wel 300 km (WLTP*) dankzij de nieuw ontwikkelde lithium-ion batterij met een bruikbare capaciteit van 45 kWh. Dankzij het riante rijbereik is tussentijds laden op een werkdag overbodig. De batterij is laag in de bodem van het voertuig geplaatst voor een zo laag mogelijk zwaartepunt. Daarbij is niets ingeleverd ten aanzien van de laadcapaciteit.

170 KILOMETER IN 30 MINUTEN

De batterij van de Renault Kangoo E-Tech electric kan op drie manieren worden opgeladen. Een 11 kW 3-fasen Caméléon-lader is standaard en geschikt voor (huishoudelijke) laadpunten met wisselstroom (AC). Bij een 11 kW AC-laadpunt duurt het circa 3 uur en 50 minuten om de batterij van 15 tot 100% op te laden. Een 22 kW Caméléon-lader is optioneel leverbaar, waarmee de batterij bij een 22 kW AC-laadpunt twee keer zo snel kan worden opgeladen.

Ook optioneel is de mogelijkheid om te snelladen met gelijkstroom (DC) met een maximumvermogen van 80 kW. In dat geval kan in slechts 30 minuten tot wel 170 kilometer (WLTP*) aan rijbereik worden bijgeladen. In combinatie met de optionele laders is de batterij tevens voorzien van vloeistofkoeling.

DE NIEUWE KANGOO Z.E.: 6 OPVALLENDE KENMERKEN

De elektrisch aangedreven versie van de Renault Kangoo biedt alle voordelen van de versies met een verbrandingsmotor. 

Laadvermogen nieuwe Renault Kangoo

Laadvermogen

Het maximale laadvermogen van 600 - 800 kg (met de optie om het laadvermogen te verhogen) stijgt naar bijna 1 ton in de extra lange modellen.

Laadcapaciteit Renault Kangoo

Laadruimte

Met 3.548 mm heeft hij ook de langste laadvloer in zijn segment. Zijn opbergcapaciteit is 4,2m³. In de standaarduitvoering is de opbergcapaciteit  3,3 m³.

Renault Kangoo VAN - easy inside rack

Easy Inside Rack

Een uitschuifbaar en afsluitbaar interieurrek dat zich net boven de passagier bevindt. Voor het gemakkelijk vervoeren van lange  voorwerpen (ladders, leidingen, enz.).

Nieuwe Kangoo

Robuuster en bredere achterkant

Evenwichtigere proporties voor een meer geaarde look en meer stabiliteit.  Verbrede wielkasten voor meer laadruimte. Het energieke design is weer helemaal terug.

Renault Kangoo introductie

Opbergruimte

Nieuw interieur met een totale opbergcapaciteit van 60 liter. De opbergvakken zo ontworpen dat ze altijd gemakkelijk toegankelijk zijn, zowel tijdens het rijden als bij het uitstappen.

Nieuwe Renault Kangoo - rijhulpsystemen

Twaalf rijhulpsystemen

Het nieuwe gamma van twaalf rijassistentiesystemen maakt het rijden gemakkelijker en veiliger en garandeert een nauwkeurige ondersteuning tijdens alle werkgerelateerde ritten.

ZES RIJMODI

Voor de aandrijving van de Kangoo E-Tech electric dient een bijzonder efficiënte elektromotor met 90 kW vermogen en 245 Nm koppel dat direct vanuit stilstand beschikbaar is. De rijmodus Eco – waarbij het vermogen en de topsnelheid beperkt wordt – is ideaal voor rijden met lichte lading. Er is ook keuze uit drie niveaus voor regeneratief remmen:

  • Zeilen (display toont B1): beperkte regeneratieve modus, geschikt voor rijden op de snelweg of autowegen.
  • Drive (display toont B2): standaard regeneratieve modus voor veelzijdig gebruik met een ICE-motorgevoel zodra het motorpedaal wordt losgelaten.
  • Brake (display toont B3): maximaal regeneratief remvermogen, ideaal tijdens druk verkeer of op bergwegen.

Bij de nieuwe Renault Kangoo E-Tech electric wordt tevens het conventionele, hydraulische remsysteem geassisteerd door een zogeheten ARB-systeem (Adaptive Regenerative Brake System). Dit maximaliseert de hoeveelheid teruggewonnen energie, ongeacht het geselecteerde niveau van regeneratief remmen.

Rijmodi nieuwe elektrische renault kangoo

In totaal is er keuze uit zes rijmodi om het comfort en bereik te optimaliseren op basis van de lading van de auto, de verkeersomstandigheden en de wensen van de berijder. Informatie over de geselecteerde rijmodus, het energiebeheer en de rijhulpsystemen wordt weergegeven op het optionele, volledig digitale en aanpasbare 10-inch instrumentencluster.

privateleaseWillem.jpg

Interesse? Wij helpen u verder

Wilt u een proefrit aanvragen? Of contact opnemen? Wij staan voor u klaar. Scroll naar beneden, vul het contactformulier in en wij beantwoorden al uw vragen.

Neem direct contact met ons op

Nieuwe Kangoo Z.E.