De nieuwe Elektrische Twingo

Body

De nieuwe elektrische TWINGO

Met de Twingo Z.E. biedt Renault nu een uitvoering met volledig elektrische aandrijving die nog meer rijplezier en comfort biedt. Renault is de enige grote speler in het segment van de compacte stadsautos met een uitgebreide ervaring met 100% elektrische voertuigen. De kennis en ervaring van Renault ten aanzien van stadsautos en elektrische aandrijving komt volledig tot uiting in de nieuwe Twingo Z.E.

Één keer per week opladen al voldoende

Dankzij de 22 kWh-batterij hoeft de Twingo Z.E. slechts één keer per week te worden opgeladen als die voornamelijk in stadsverkeer gebruikt wordt, maar de Twingo leent zich zeker ook voor langere ritten. Bovendien is de batterij bij de meeste publieke laadpunten tot vier keer sneller op te laden dan bij de concurrentie dankzij de unieke Caméléon-lader, waarmee de Twingo Z.E. tot en met een snelheid van 22 kW (AC) laadt.

De Twingo Z.E. biedt een actieradius van 250 kilometer volgens de WLTP City-cyclus en 180 kilometer in de gecombineerde WLTP-cyclus. Dat is aanzienlijk meer dan de gemiddelde woon-werkafstand van 30 kilometer in Europa. In de ‘Eco-modus’ is een gecombineerde WLTP-actieradius van 215 kilometer haalbaar.

Nieuwe elektrische TWINGO uitvoering

Net als de Twingo met verbrandingsmotor biedt de nieuwe Twingo Z.E. de kortste draaicirkel in deze klasse. Achterwielaandrijving in combinatie met verschillende rijmodi maken het rijden nog leuker.In combinatie met de felle respons van de elektromotor en de keuze uit verschillende rijmodi wordt het rijplezier in de Twingo Z.E. naar een nog hoger niveau gebracht.

Nieuwe TWINGO Interieur

Het interieur behoudt alle kenmerken van de Twingo inclusief personalisatiemogelijkheden. Vanaf de uitvoering Zen is de Twingo Z.E. leverbaar met keuze uit verschillende kleurthema’s voor delen van het dashboard en stuurwiel, randen van de ventilatieopeningen en stikwerk voor stoelbekleding en deurpanelen. De middenconsole biedt een prettige hoeveelheid opbergruimte en de transmissiehendel is versierd met een Z.E.-logo.

De nieuwe Renault Twingo Z.E. is vanaf eind 2020 bij ABD Renault te bezichtigen. De prijzen worden in een later stadium bekend gemaakt. Zorg ervoor dat u geen informatie mist en als eerste op de hoogte bent: meld u via onderstaand formulier aan om op de hoogte te blijven van alle Twingo ontwikkelingen.