Nieuwe Renault Captur

Body

Sinds de introductie van de Captur in 2013 zijn er al meer dan 1,5 miljoen exemplaren van verkocht! En nu komt Renault met de geheel nieuwe Captur. De Captur heeft zich compleet opnieuw uitgevonden in een SUV-klasse die de afgelopen jaren zeer concurrerend geworden is. De nieuwe Captur heef een nog atletischer en dynamischer uiterlijk waardoor de SUV-uitstraling duidelijk naar voren komt. Daarbij heeft het interieur een revolutie mee gemaakt met de 'Smart Cockpit', zwevende console en het compleet nieuwe dashboard. 

Ontdek nu:

Nieuwe interieur Nieuwe extrieur Fotogalerij Prijzen

Nieuw exterieurdesign met krachtige SUV-uitstraling

SUV-uitstraling

Met zijn verhoogde taille heeft de nieuwe Captur een krachtigere SUV-uitstraling. Dat beeld wordt versterkt door de skidplates bij de voor- en achterbumper, de beschermdelen bij de wielkasten en dorpels en dakrails in lengterichting. De gebeeldhouwde motorkap, de daklijn en het in verhouding kleinere glasoppervlak zorgen versterken zijn zelfverzekerde houding.

Personalisatie

De Captur wordt aangeboden in een aantal nieuwe carrosseriekleuren, Vert Barents, Bleu Celadon en Blanc Albâtre. De kleur Noir Amethyste is voorbehouden aan de exclusieve uitvoering INITIALE PARIS.

Dankzij de nieuwe kleuren met een opmerkelijke diepte en glans komen de vloeiende carrosserielijnen nog krachtiger tot uiting. Het aanbod omvat twaalf carrosseriekleuren, vijf contrasterende dakkleuren en drie optiepakketten om het exterieur te personaliseren. In totaal zijn negentig kleurcombinaties mogelijk, wat uniek is in dit segment.

Voorbumper en luchtinlaten

De voorzijde wordt gekenmerkt door een bredere grille en een expressievere voorbumper. Ook zijn er functionele details te vinden, zoals de luchtinlaten op de hoeken van de voorbumper. Hiermee wordt turbulentie rond de voorwielen beperkt, waarmee de aerodynamische prestaties verbeteren en het verbruik verder daalt.

Koplampen

Full-LED-koplampen met kenmerkende C-vormige lichtsignatuur zijn vanaf heden standaard. Door extra LED-strepen in de koplampunit te verwerken (twee bovenaan en negen aan de zijkant van de behuizing) wordt het technologisch hoogstaande karakter van de Captur versterkt.

Achterlichten

De achterlichten hebben de C-vormige signatuur en zijn slanker dan ooit. Net als aan de voorzijde zijn de achterlichtunits voorzien van led-strepen aan de zijkant van de behuizing, waarmee een fraai 3D-effect gecreëerd wordt.

Profiel

Met zijn elegante vormgeving, welvingen aan de zijkant en visueel zwevende dak is de nieuwe Captur onmiskenbaar. De grotere wielbasis, 18-inch wielen (afhankelijk van

uitvoering), krachtige proporties en verchroomde details geven het model een extra volwassen uitstraling.

Contrasterend dak

Een belangrijk onderdeel van de vele personalisatiemogelijkheden van de nieuwe Captur, is het dak in carrosseriekleur of in de contrasterende kleur Noir Etoilé, Gris Highland, Blanc Albâtre en Vert Barents. Tevens is het dak leverbaar met dakrails in lengterichting en een dakraam.

Het nieuwe interieur

Multimediascherm

Een belangrijk onderdeel van de ‘Smart Cockpit’ is de 9,3-inch touchscreen met het grootste formaat in deze klasse (twee keer zo groot als het 7-inch scherm, diagonaal gemeten).

Het licht gebogen beeldscherm in portretformaat zorgt voor een aanzienlijk modernere uitstraling in het interieur, terwijl de lichte kromming de leesbaarheid vanuit de bestuurdersstoel optimaliseert. Het nieuwe EASY LINK multimediasysteem van Renault biedt toegang tot alle functies met betrekking tot multimedia, navigatie, (online) diensten en de instellingen van Multi-SENSE en assistentiesystemen.

Digitaal instrumentenpaneel

Zoals bij de nieuwe Clio is ook het instrumentenpaneel van de nieuwe Captur volledig digitaal beschikbaar. Dit kleurenscherm is 7,0- of 10,2-inch groot, terwijl de lay-out op intuïtieve wijze is aan te passen. De versie met 10,2-inch scherm toont navigatieaanwijzingen in het midden tussen de toerenteller en snelheidsmeter.

Zwevende console

De nieuwe middenconsole is een belangrijk onderdeel van de Smart Cockpit in de nieuwe Captur. De hoger geplaatste versnellingspook is prettiger te bedien en verbetert de ergonomie in de nieuwe Captur. Bij de versies met EDC-automaat is de ‘’e-shifter’’ transmissiehendel geplaatst op een zwevende middenconsole voor verbeterde handbereik, ruimtelijke uitstraling en extra gebruiksgemak. Onder de zwevende console is ruimte gecreëerd voor een inductielader voor smartphones en ambianceverlichting.

Dashboard

Het dashboard van de Captur is van boven tot onder compleet nieuw. Alles is in het werk gesteld om de kwaliteit naar een hoger niveau te brengen. De middelste, horizontale strook herbergt de luchtroosters van de klimaatregeling, evenals aanpasbare decoratieve elementen. Bij het deel onder het centrale beeldscherm is extra veel aandacht besteed aan de ergonomie, waarbij de pianotoetsen en aircobediening prettiger te bedienen zijn dankzij de verbeterde plaatsing.

Stuurwiel

Het nieuwe slanke stuurwiel oogt chiquer en biedt beter zicht op het instrumentenpaneel dankzij de compactere frontairbag. De dikkere rand zorgt voor prettige houvast (optioneel verwarmbaar), terwijl meer functies via de bedieningselementen op het stuurwiel te bedienen zijn. Satijnachtige chroomafwerking voegt extra kwaliteit toe, terwijl bij de versies met EDC-automaat ook schakelflippers aan het stuurwiel gemonteerd zijn.

Passagierscompartiment

Het passagierscompartiment van de nieuwe Captur is verrijkt met moderne voorzieningen die het comfort, de ergonomie en de kwaliteit verbeteren. Denk aan de frameloze achteruitkijkspiegel, automatische parkeerrem, centrale armsteun, USB- aansluitingen voor- en achterin en een 12V-aansluiting voor- en achterin. In de portiervakken kunnen flessen van 1,5 liter worden opgeborgen.

Stoelen

De stoelen zijn nieuw ontworpen en doen denken aan die van modellen uit hogere segmenten. Het 15 mm langere zitvlak en de meer omhullende vorm bieden betere ondersteuning. De uitgeholde achterzijde van de voorstoelen creëren extra beenruimte achterin (17 mm), terwijl de smallere, kommavormige hoofdsteunen van de achterin het zicht naar achteren minder belemmeren. De stoelen zijn elektrisch (afhankelijk van de uitvoering) of manueel makkelijker te bedienen door ergonomische aanpassingen.

Bekleding

Voor de interieurbekleding zijn verschillende thema’s beschikbaar, bijvoorbeeld zwarte stoelbekleding met oranje zijmotieven in TEP en stof, lichtgrijze bekleding met zwarte motieven, of zwarte lederen bekleding met lichtgrijze perforaties. Elk pakket bevat ook bijpassende kleuren voor de armsteunen voor de portieren en delen op het dashboard.

Deurpanelen

Ook hier biedt de nieuwe Captur hoogwaardige materialen die uniek zijn in deze klasse. De beklede panelen zijn gedecoreerd met brede inzetstukken die overeenkomen met andere delen in het interieur. Tevens zijn de inzetstukken in de deurpanelen voorzien van zachte, diffuse ambient-verlichting.

Bagageruimte

Net als bij de nieuwe Clio is de subwoofer van het premium BOSE® audiosysteem ingebouwd in de linkerzijde van bagageruimte, zonder het volume negatief te beïnvloeden.

De inhoud van de bagageruimte is vergroot tot maximaal 536 liter, naast de 27 liter aan opslagruimte in het passagierscompartiment. Tevens is de bagageruimte variabel in te delen dankzij de over een lengte van 16 cm verschuifbare achterbank. De laadbodem is in twee hoogten verstelbaar. Hiermee kan ook een volledig vlakke laadvloer gecreëerd worden als de achterbank wordt neergeklapt. In dat geval ontstaat een laadlengte van 157 cm, ofwel 11 cm meer dan bij de vorige Captur.

Prijzen nieuwe Renault Captur

Motor Uitvoering kW / PK Prijs
TCe 100 Life 74 / 101 € 21.690,-
  Zen 74 / 101 € 23.490,-
  Intens 74 / 101 € 25.490,-
  Edition One 74 / 101 € 27.690,-
TCe 130 GPF Zen 96 / 131 € 25.390,- 
  Intens 96 / 131 € 27.390,-
  Edition One 96 / 131 € 29.590,- 
TCe 130 EDC GPF Zen 96 / 131 € 27.390,-
  Intens 96 / 131 € 29.390,- 
  Edition One 96 / 131 € 31.590,-
  Initiale Paris 96 / 131 € 33.290,-
TCe 155 EDC GPF Intens 113 / 154 € 30.590,-
  Edition One 113 / 154 € 32.790,-
  Initiale Paris 113 / 154 € 34.490,-

 

Vrijblijvende offerte aanvraag nieuwe Renault Captur

Vraag hieronder een vrijblijvende offerte aan voor de nieuwe Renault Captur.