Nieuwe Renault Clio E-Tech en Captur E-Tech Plug-in

Body
ABD Renault-E-Tech-Captur

Wereldpremière nieuwe Renault Clio E-TECH en CAPTUR E-TECH Plug-in

10 Januari start de Autosalon van Brussel en hier vindt de wereldpremière plaats van de nieuwe Renault Clio E-TECH 140 en de nieuwe Renault CAPTUR E-TECH Plug-in 160. Het betreft hier een 'full hybrid’ versie van de Clio en een plug-in hybrideversie van de Captur. In de toekomst zal Renault het assortiment voor geëlektrificeerde modellen nog meer uitbreiden met onder andere de Renault Mégane E-TECH Plug-in. 

De EV-expertise van Renault

Renault is een voorloper op het gebied van elektrische mobiliteit. Al meer dan 11 jaar heeft Renault ervaring opgebouwd op het gebied van elektrisch rijden. Deze jarenlange ervaring heeft geleid tot steeds dynamischere en efficiëntere hybride aandrijflijnen.

De E-Tech motoren zijn geheel nieuwe ontwikkeld. Dit heeft geresulteerd en de volgende grote voordelen:

  • Te allen tijde een puur elektrische start.
  • Rijplezier onder alle omstandigheden.
  • Uitstekende efficiency dankzij de innovatieve transmissie met diverse rijmodi, regeneratief remmen, een hoge oplaadcapaciteit, allemaal dankzij de ervaring die Renault heeft opgedaan in de Formule 1 en met elektrische voertuigen.
     

Innovatieve technologie

De hybride aandrijflijn van Renault is modulair en beschikbaar als zelfladende E-TECH ‘full hybrid’ en oplaadbare plug-in hybride in de vorm van de E-TECH Plug-in. Het nieuwe, modulaire voertuigplatform CMF-B is zodanig ontworpen dat beide geëlektrificeerde aandrijflijnen daarin gemakkelijk zijn te integreren. De technologie is compact en past eenvoudig in de motorruimte van een compacte auto zoals de Clio.

Groupe Renault streeft naar duurzame mobiliteit voor iedereen, nu en in de toekomst. Met de komst van de nieuwe E-TECH aandrijftechniek zet Renault een belangrijke stap om dit streven te realiseren. Tot 2022 is Groupe Renault van plan om acht volledig elektrische modellen te ontwikkelen en nog eens twaalf geëlektrificeerde modellen (hybride en plug-in hybride). De Renault CLIO E-tech en de CAPTUR E-TECH Plug-in zijn vanaf het begin van de zomer bij ABD Renault te bezichtigen.