Bi-Fuel motoren

Het LPG-systeem van de Renault Bi-Fuel modellen bestaat uit een systeem met 2 brandstoffen waardoor er zowel op benzine als op LPG kan worden gereden. Dit vergroot uw actieradius aanzienlijk. Ontdek alle voordelen van de Bi-Fuel motoren. 

De voordelen

Renault Bi-Fuel wegenbelasting

Actieradius met gebruik van 2 brandstoffen

LPG-auto's (Bi-Fuel modellen van Renault) worden uitgerust met 2 tanks, zodat u nog verder kunt rijden dan ooit tevoren. De LPG-tank bevindt zich op de plek van het reservewiel. U behoudt zo voldoende opbergruimte én u profiteert van een grotere actieradius.

Renault Bi-Fuel test

Eenvoudige en doeltreffende technologie

Rijd verder en verlaag uw kosten. LPG is een goedkopere brandstof dan benzine en is tegenwoordig bij vrijwel alle tankstations te verkrijgen. Het vullen van uw tank is net zo eenvoudig als het vullen van uw benzinetank. En tijdens het rijden wisselt u met één druk op de knop tussen de benzinemotor en het LPG-systeem.

Renault Bi-Fuel automaat

Schoon en zuinig rijden

Met dit aandrijfsysteem heeft u geen last van milieubeperkingen ten aanzien van de uitstoot en heeft u vrij toegang tot ondergrondse parkeergarages. Dus: ga voor LPG en verminder uw brandstofverbruik, uitstoot én kosten.

Wat is LPG? En wat is Renault Bi-Fuel?

Effectief bewezen technologie

LPG staat voor Liquified Petroleum Gas (autogas). Deze brandstof wordt verkregen door butaan en propaan onder druk om te zetten in een vloeistof. Hierdoor wordt het volume kleiner en wordt de brandstof eenvoudiger te transporteren en gebruiken.

De LPG-technologie bestaat uit een systeem met 2 brandstoffen waardoor er zowel op benzine als op LPG kan worden gereden. Dit vergroot uw actieradius aanzienlijk.

Nieuwe Renault CLIO Bi-Fuel

LPG en benzine: hoe werkt dit?

LPG-auto's (de Bi-Fuel-modellen van Renault) zijn niet hetzelfde als hybride elektrische auto's. Bi-Fuel-modellen worden uitgerust met een systeem met 2 tanks: 1 voor benzine en 1 voor LPG. De LPG-tank bevindt zich in de ruimte waar u normaal het reservewiel terug zou vinden. Zo blijft het volume van de bagageruimte behouden. De tank kan worden gevuld via een opening achter de tankklep.

De auto rijdt perfect op zowel benzine als LPG en er kan automatisch tussen de 2 brandstoffen worden geschakeld als één van de tanks leeg is. U kunt met een handige schakelaar zelf kiezen welke brandstof u wilt gebruiken.

Renault Clio bi-fuel

Ligt het verbruik van LPG hoger?

Er wordt ongeveer 25% meer LPG verbruikt dan benzine. Maar dankzij de 2 tanks is de actieradius veel groter dan bij een dieselauto.

Daarnaast is LPG goedkoper: deze brandstof kost gemiddeld 50% minder dan benzine en 40% minder dan diesel. Het hogere verbruik wordt dus gecompenseerd door de lagere kosten. Kortom: u bespaart geld!

Veelgestelde vragen over LPG

Heeft u vragen over rijden op LPG? Bijvoorbeeld over de uitstoot of de veiligheid? Wij beantwoorden alle vragen over hybride autorijden. Onderstaand vindt u de meest gestelde vragen.

Zijn LPG-motoren veilig?

Uw Renault wordt in de fabriek voorzien van een LPG-tank die steviger is dan ooit tevoren. De tank beschikt over een effectieve veiligheidsklep, een anti-terugstroomklep, een apparaat om het vullen bij 80% te stoppen en een overstromingsklep om de risico's zo veel mogelijk te beperken. Daarnaast worden de Bi-Fuel modellen geleverd met een volledige fabrieksgarantie op zowel de auto als op de omzetting naar LPG.

Is LPG voordeliger?

LPG is goedkoper dan andere brandstoffen: deze brandstof kost gemiddeld 50% minder dan benzine en 40% minder dan diesel. Het hogere verbruik wordt dus gecompenseerd door de lagere kosten. Kortom: u bespaart geld.

Is LPG minder vervuilend?

LPG-auto's zijn minder vervuilend dan het overgrote deel van de auto's met een verbrandingsmotor. LPG bevat geen stoffen die schadelijk zijn voor het milieu en deze auto's stoten geen giftige stoffen uit. 

De LPG-auto's van Renault worden voorzien van een extra filter om er zeker van te zijn dat ze geen roet uitstoten.

Hoe vul ik de LPG-tank?

De Bi-Fuel modellen zijn op de plaats het reservewiel voorzien van een speciale LPG-tank. Zo blijft het volume van de bagageruimte behouden. De tank kan binnen 2 minuten worden gevuld bij vrijwel elk tankstation.

Bi-Fuel modellen

Image
Nieuwe Renault Clio

Clio

Al vanaf
€17.530,-
Private lease p.m. vanaf
€269,-
Image
Renault Captur

Captur

Al vanaf
€21.930,-
Private lease p.m. vanaf
€339,-