ABD LEVERT HET FRIESLAND COLLEGE EEN NIEUWE ELEKTRISCHE DACIA SPRING

Body

ABD Dacia leverde donderdag 27 januari een gloednieuwe Dacia Spring aan het Friesland College in Heerenveen. De school en het Friese autobedrijf zijn al langer met elkaar in gesprek om te kijken hoe het leerprogramma goed blijft aansluiten op de praktijk. Ook zijn autobedrijven zoals ABD, die veel elektrische auto’s leveren en onderhouden, gebaat bij een opleiding die óók ingaat op de techniek van elektrische auto’s. De conclusie was dat er dus een 100% elektrische auto moest komen als lesmateriaal. Sjoerd Koopmans van ABD Renault/Dacia kreeg het in overleg met Maarten Bouwman van Renault/Dacia Nederland voor elkaar om een nieuwe Dacia Spring, voorzien van de nieuwste technologie te leveren.

In 2003 leverde het Friese autobedrijf al eens een nieuwe Nissan Micra die nog steeds in de werkplaats van het Friesland College staat. Deze auto is met 169 (!) kilometer op de klok nog lang niet afgeschreven, maar inmiddels wel gedateerd. Hoog tijd dus voor een nieuwe auto, met de nieuwste techniek in de vorm van een elektrische Dacia.

De nieuwe Dacia Spring is met zijn moderne 27,4 kWh batterij en DC-snellader de goedkoopste elektrische auto van Nederland. Doordat ABD al meer dan 10 jaar ervaring heeft met elektrisch rijden heeft het bedrijf al veel ervaring en deelt dat graag met het Friesland College. Door deze unieke samenwerking tussen school en dealer wordt ervoor gezorgd dat de leerlingen van het Friesland College de juiste opleiding krijgen mét de modernste technieken.

Onthulling Friesland college nieuwe Spring
Friesland college eerste elektrische leerauto
Onthulling Friesland nieuwe Dacia Spring
Onthulling Friesland college nieuwe Spring

Bekijk alle elektrische Renault modellen

Image
nieuwe elektrische twingo

Twingo

Al vanaf
€23.020,-
Private lease p.m. vanaf
€414,-
Image
Renault ZOE kopen

ZOE

Al vanaf
€34.790,-
Private lease p.m. vanaf
€604,-
Image
Megane Electric overzicht

Nieuwe Mégane Electric

Al vanaf
€37.590,-
Private lease p.m. vanaf
€629,-