Renault 5 E-Tech Electric prototype: de 100% elektrische icoon van de toekomst

Body

Onze binnenkort nieuwe, iconische stadsauto stuurt de toekomst in. Met als doel: elektrische auto's over heel Europa te verspreiden. De R5 was destijds een populaire en onmisbare auto met een moderne twist: stil, technisch hoogstaand, milieuvriendelijk en brutaal.

ABD Renault - Renault 5 Concept - Nieuw
ABD Renault check
100% elektrisch
ABD Renault check
Tot 400 kilometer actieradius
ABD Renault check
136 pk (100 kW) sterke motor
ABD Renault - Renault 5 Concept

Koplampen

De koplampen van de R5 zijn een belangrijk onderdeel van het design. Ze maken de voorzijde direct herkenbaar. Niet alleen de vorm is onderscheidend, maar ook de centrale lens die doet denken aan de pupil van het oog. Dit is een verwijzing naar de advertentie uit 1972, met ‘De avonturen van Supercar’, en geeft de moderne R5 een menselijke uitstraling.

ABD Renault - Renault 5 Concept - Velg

Wielkasten

De brede wielkasten geven de R5 een compacte en zelfverzekerde uitstraling. Het design benadrukt de unieke en direct herkenbare persoonlijkheid, met een karakterlijn die doet denken aan de R5 Turbo.

ABD Renault - Nieuwe Renault5 - Oplaadklep

LAADSTATUSINDICATOR OP DE MOTORKAP

De luchtinlaat op de motorkap van de klassieke Renault 5 is bij de nieuwe Renault 5 E-Tech electric achterwege gelaten. In plaats daarvan is een laadstatusindicator te vinden, waarvan de verlichting een ‘5’ vormt als de batterij volledig is opgeladen. De hightech indicator is een speels element, maar ook een functionele en een goed voorbeeld van een toegankelijke interface. De laadstatus is hiermee in een oogopslag afleesbaar.

ABD Renault - Nieuwe Renault5 - Achterlichten

Achterlichten

De op de hoeken geplaatste, verticale achterlichten vormen een verlengstuk van de flanken van de R5. Tegelijkertijd verbeteren ze de aerodynamische prestaties van de auto dankzij een opstaand randje dat luchtwervelingen tegengaat.

VOLLEDIG ELEKTRISCH POPICOON

Met een lengte van slechts 3,92 meter is de Renault 5 E-Tech electric ideaal voor in de stad. Het volledig elektrische icoon voelt zich echter ook buiten de stad op zijn gemak, vooral de versie met de 52 kWh-batterij en een actieradius tot 400 kilometer (WLTP). Deze versie is te bestellen zodra de orderboeken openen. Later wordt nog een 40 kWh-batterij aan het aanbod toegevoegd.

De Renault 5 E-Tech electric is als eerste model gebaseerd op het nieuwe AmpR Small-platform (voorheen CMF-B EV-platform). Dit platform is ontworpen voor puur rijplezier. Het maakt gebruik van een multilink achterwielophanging die doorgaans alleen is te vinden in hogere marktsegmenten en draagt bij aan de uitstekende stabiliteit en wegligging.

Renault voorziet de nieuwe Renault 5 E-Tech electric ook van andere geavanceerde technologieën. In de auto is bijvoorbeeld ‘Reno’ te vinden, de eerste officiële avatar van Renault. Deze nieuwe ‘gehumaniseerde bijrijder’ zorgt voor een meeslepende digitale beleving in de wereld van Renault. Daarnaast is de Renault 5 E-Tech electric als eerste productiemodel van Renault uitgerust met V2G-technologie (Vehicle-to-Grid) met een bi-directionele boordlader. De V2G-technologie wordt ondersteund door Mobilize en maakt het voor de Renault 5 E-Tech electric mogelijk om energie terug te leveren aan het elektriciteitsnet. Hiermee kunnen eigenaren geld besparen tijdens het opladen of zelfs terugverdienen.

De vanafprijs van de Renault 5 E-Tech electric zal circa € 25.000,- bedragen, vergelijkbaar met de basisprijs van hybridemodellen in het B-segment. De nieuwe R5 wordt op 26 februari 2024 onthuld op de autoshow van Genève.

Roland-Garros conceptversie

Het R5 Prototype is afgewerkt in een satin white metallic kleur: een voorproefje van de speciale Roland Carros editie voor deze toekomstige showcar.  De auto bevat visuele eerbetonen aan het Roland Garros stadium, zoals het Sint Andreaskruis' op de grilles in de flanken. Een verlicht Roland-Garros logo neemt de ereplaats in waar eerst het iconische nummer 5 stond. De raamlijsten zijn uitgevoerd in chrome satin en de velgen met geanodiseerd blauw.

Blijf op de hoogte

Uw gegevens