Renault Kangoo E-Tech electric verkozen tot ‘Bestelauto van het Jaar 2023’

Body

De Renault Kangoo E-Tech electric is door een onafhankelijke jury van bedrijfswagenexperts uitgeroepen tot ‘Bestelauto van het Jaar 2023’. De 100% elektrische bedrijfswagen bouwt voort op de sterke punten en innovaties van de Renault Kangoo met een verbrandingsmotor, die eerder werd uitgeroepen tot ‘International Van of the Year 2022’. De jaarlijkse ‘Bestelauto van het Jaar’-verkiezing is een initiatief van Automotive Management.

ABD Renault - Kangoo-E-Tech-electric - Bestelauto-van-het-Jaar-2023 preview

Onbetwiste leider in Europa

Renault is sinds de introductie van de elektrisch aangedreven Kangoo Z.E. eind 2011 de onbetwiste leider in Europa op het gebied van 100% elektrische bedrijfswagens. Met ruim 70.000 verkochte exemplaren is één op de vijf elektrische bedrijfswagens op de Europese wegen een elektrische Renault Kangoo.

De Kangoo E-Tech electric scoort de meeste punten op het gebied van functionaliteit en compleetheid van het programma.
Het juryoordeel van de ‘Bestelauto van het Jaar 2023’-verkiezing

“De Kangoo E-Tech electric scoort de meeste punten op het gebied van functionaliteit en compleetheid van het programma. De auto wordt gezien als een innovatieve mededinger met een breed modellenprogramma. Renault maakt daarnaast met de Refactory-activiteiten indruk op het gebied van duurzaamheid. Voor fleetowners is het bovendien belangrijk dat de organisatie van Renault als stabiel wordt ervaren. Dat is in deze wereld haast verfrissend om te zien. Tevens wordt de Renault Kangoo E-Tech electric geroemd om zijn aantrekkelijke prijsstelling in zijn segment, waardoor het model voor een grote groep bereikbaar is”, luidt het juryoordeel van de ‘Bestelauto van het Jaar 2023’-verkiezing.

“Dat onze nieuwe Renault Kangoo E-Tech electric is uitgeroepen tot ‘Bestelauto van het Jaar’ maakt ons en het dealernetwerk bijzonder trots. Het is een geweldige prijs om te winnen en een beloning voor alle inspanningen die zijn gedaan om een bedrijfswagen en netwerk te ontwikkelen die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en waarvan de unieke innovaties het dagelijkse leven van onze klanten prettiger maken. Zeker gezien de verwachting voor 2023, waarin één op de drie verkochte Renault modellen een bedrijfswagen zal zijn en waarvan één op de vier 100% elektrisch is. Nadat de Renault Kangoo met een verbrandingsmotor eerder al werd verkozen tot ‘International Van of the Year 2022’, is deze prijs nu de nieuwste erkenning van de 120 jaar innovatie en kennis van Renault op het gebied van bedrijfswagens”, aldus Ted Boers, Sales Director Renault Group Nederland.

De nieuwe generatie Renault Kangoo E-Tech electric bouwt voort op de sterke punten en innovaties van de prijswinnende Renault Kangoo met een verbrandingsmotor, maar dan in combinatie met 100% elektrisch aandrijving.

Mede dankzij de batterij die onder de vloer is gemonteerd, is de laadcapaciteit van de Kangoo E-Tech electric ongewijzigd. Zo biedt de lengtevariant L1 een laadinhoud van 3,9 m3 en een laadvermogen van ruim 500 kg. Bij de verlengde L2 is dat zelfs 4,9 m3 en 700 kg. Tevens komt de inzetbaarheid als bedrijfswagen extra tot uiting in het standaard trekgewicht van 1.500 kg. Verder was het in- en uitladen nog nooit zo eenvoudig dankzij de ‘Open Sesame by Renault’ – de zijdelingse laadopening van liefst 1,45 meter breed.

De Renault Kangoo E-Tech electric wordt aangedreven door een bijzonder efficiënte elektromotor met 90 kW vermogen en 245 Nm koppel. De nieuw ontwikkelde lithium-ion batterij met een capaciteit van 45 kWh is goed voor een actieradius tot 300 km (WLTP), terwijl met de 22 kW boordlader in combinatie met 80 kW DC-snellader, 170 km in 30 minuten kan worden bijgeladen.

Ontdek zelf waarom de 100% elektrische Renault Kangoo bij uw bedrijf past:

Nieuwe Renault Kangoo elektrisch

Zijopening van 1,45 M

Het open sesame-systeem heeft een grotere zijopening. Hierdoor gaat in- en uitladen gemakkelijker en wordt uw dagelijkse werk eenvoudiger.

ABD Renault - Kangoo E-Tech Electric - 170 km snelladen

3,9 M3 LAADRUIMTE

Laad uw Kangoo E-Tech electric in en deel het interieur in hoe u het wilt.  

Renault Kangoo VAN - easy inside rack

Easy Inside Rack

Een uitschuifbaar en afsluitbaar interieurrek dat zich net boven de passagier bevindt. Voor het gemakkelijk vervoeren van voorwerpen tot wel 2 meter lang (ladders, leidingen, enz.).

ABD Renault - Kangoo E-Tech Electric - 300 km actieradius

1.500 KG TREKGEWICHT

Kangoo E-Tech electric beschikt over een recordtrekvermogen van maximaal 1,5 ton.

Renault Kangoo introductie

Easy Link-multimediasysteem

Verbind uw smartphone met uw Easy Link-systeem via Bluetooth, Android Auto™ of Apple Carplay™. 

ABD Renault - Kangoo E-Tech Electric - 17 rijhulpsystemen

17 rijhulpsystemen

De Kangoo E-Tech electric beschikt over innovatieve technologieën. Net Rear View Assist houdt u in de gaten wat er achter in de wagen gebeurt. En vertrouw je bij slecht weer op de standaard Zijwind Assistent en Trailer Swing Assist.

ABD Renault contact

Interesse in de Bestelauto van het Jaar 2023?

Heeft u een vraag? Of wilt u een offerte of proefrit? Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen direct contact met u op. Wilt u liever zelf contact opnemen met één van onze zakelijke bedrijfswagenspecialisten? Scrol dan naar beneden voor de contactgegevens. 

CONTACTAANVRAAG

Stijl
Contactvoorkeur
Renault Kangoo E-Tech electric verkozen tot ‘Bestelauto van het Jaar 2023’

Neem zelf contact op met één van onze bedrijfswagenadviseurs

Bedrijfswagenadviseurs
Sander Broekhuizen

Sander Broekhuizen

Directeur Fleetsales en New Business
sanderbroekhuizen@abdrenault.nl
0611353969
Rienk Elzinga

Rienk Elzinga

Accountmanager zakelijke markt
Regio Heerenveen en Sneek
rienkelzinga@abdrenault.nl
0686872474
Patrick Visser

Patrick Visser

Accountmanager zakelijke markt
Regio Leeuwarden, Dokkum, Drachten
patrickvisser@abdrenault.nl
0630772296
Wieneke Batema

Wieneke Batema

Accountmanager zakelijke markt
Regio Drachten
wienekebatema@abdrenault.nl
0630720212