Bijtelling

Welke bijtelling geldt er voor u in 2019?

Is uw Renault leaseauto (niet-elektrisch) in 2019 op kenteken gezet? Dan betaalt u 22% fiscale bijtelling. Vóór 2017 was de bijtelling van een leaseauto gebaseerd op de hoogte van de CO2-uitstoot. Met ingang van januari 2017 zijn de regels omtrent bijtelling veranderd en hebben de meeste auto’s een 22% bijtelling. Dus ook in 2019.Uitzonderingen hierop zijn alleen nog auto’s die 0 gram CO-2 uitstoten: volledig elektrische auto’s. Daarvoor geldt het bijtellingspercentage van 4%. Vanaf nu is zakelijk rijden in een Renault ZOEKANGOO Z.E. of Master Z.E. dus extra voordelig.

Rijdt u in een nieuwe leaseauto? Dan gelden er slechts 2 bijtellingpercentages:

  • 4% voor volledig elektrische auto's
  • 22% voor alle overige voertuigen

Wanneer een leaseauto ook privé wordt gebruikt, betaalt de leaserijder bijtelling. (Behalve als u aantoonbaar niet meer dan 500 km privé rijdt.) Uw werkgever is verplicht om de bijtelling bij uw loon op te tellen. Hierover draagt u inkomstenbelasting af.

  • de catalogusprijs van uw leaseauto
  • het bijtellingspercentage (4% of 22% in 2019)
  • belastingschaal van uw inkomen

Aan het begin van het leasecontract wordt de fiscale bijtelling vastgesteld. Deze blijft gelijk gedurende de lengte van het contract. U blijft dus maandelijks altijd hetzelfde bedrag voor bijvoorbeeld uw Renault MEGANE of Renault TALISMAN betalen.

Meer over Renault Lease leest u op onze ABD Renault Zakelijk Leasing-pagina.

Bereken uw bijtelling

Onderstaand  kunt u eenvoudig uitrekenen welke bijtelling precies voor u gaat gelden. Dat gebeurt op basis van de cataloguswaarde en het percentage inkomstenbelasting dat voor u geldt.